sunnuntai 4. helmikuuta 2007

punaviinikastiketta ja kylppärijuhlat


Tein eilen oikein gourmet ruokaa;fetajuustolla ja aurinkokuivatulla tomaatilla täytettyä porsaanfileetä ja punaviinikastiketta. Todella harvoin tulee tehtyä tuommoisia kastikkeita joita pitää keittää kokoon tolkuttomia aikoja. Jotenkin tyhmää laittaa kattilaan mausteiden sekaan 3 desiä punkkua ja keittää sitä sitten niin kauan, että jäljellä on vain desi! :o Laittaisi kattilaan vain desin ja joisi ne kaski, turha sitä on hyvää viiniä haihduttaa pois. Ehkä maku hieman kärsisi. Lihalientä piti sitten lisätä siihen haihtuneeseen punaviiniin ja haihduttaa sekin. Täytyy sanoa, että hyvää siitä kastikkeesta tuli. Ensi kerralla teen heti paljon suuremman määrän, kun valmistus kestää niin kauan.


Eilen illalla meidät oli kutsuttu tuonne yläkerrokseen kylpyhuoneen vihkiäisiin. Siellä oli vihdoinkin valmistunut kylppäriremontti. Pukeuduimme mieheni kanssa kylpytakkeihin ja pyyhe hartioilla, oluet taskussa sitten soitimme ovikelloa. Emäntä repesi nauruun, kun näki asumme. Oli meillä ihan normaalit vaatteet alla ja kylpytakit jätettiin naulakkoon. Emännällä oli hetken käynyt mielessä, että tultiinko me tosiaankin heille saunomaan ja suihkuun. Hän oli laittanut hauskasti leveän silkkinauhan kylppärin oveen ja sain kunnian leikata sen. Kohottelimme kuohuviinilaseja juhlakalun kunniaksi. Tarjolla oli ihania piirakoita ja hyviä juomia, nam. Meni aika myöhään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!