tiistai 23. joulukuuta 2008

23. luukku



Olkalaukku syntyi, vaikka ihan muuta oli suunnitelmissa työtä aloittaessa. Hyvä niin, sillä olen todella tyytyväinen tähän laukkuun.



Etupuolella 9 raitapaitaneliöä. Paidat ovat osin mieheni kaapista (minulle annettuja!) tai kirppislöytöjä. Yhden neliön koko on 6 x 6 cm. Tikkasin koneella pohjakankaalle eteen vinoruutuja ja neliöihin neliöitä sisäkkäin. Koko työ on koneella tikattu. Pohjakangas on ohutta pellavaa. Sitä oli niukasti, joten sen käyttö piti suunnitella tarkasti.




Takana on vain yksi iso neliö. Tikkaukset eivät oikein pohjakankaassa näy kuvassa, mutta ne menevät osin vinoon ylöspäin, osin alaspäin ja keskikohdalla suoraan ylös.



Vuorikankaana ruutupuuvilla, välissä puuvillavanu. Sangat ovat hauskat. Tai laukussa on oikeastaan yksi yhtenäinen sanka, joka kiertää neljän metallilenksun kautta. Kun laukun tuosta asennosta ottaa käteensä ja nostaa olalle, niin laukku ikään kuin sulkeutuu itsestään. Minusta tuo on aika nerokas systeemi, jos ei joka laukkuun jaksa ommella vetoketjua.



Nyt kun kassi on roikkumassa, menee sen suu automaattisesti kiinni. Tämä työ päätyy pukinkonttiin, mutta aion tehdä jossain vaiheessa itselleni samalla mallilla toisen. Laukun mitat ovat korkeus 27 cm, leveys 23 cm ja syvyys 6 cm. Onkin oikeinhyvä laittaa aina nuo mitat töiden yhteyteen, täältä ne sitten löytyvät tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!