maanantai 29. kesäkuuta 2009

harakan reppu


Sanotaan, että harakat keräilevät pesiinsä kaikkea kiiltävää. Tämän repun idea lähti tästä ajatuksesta. Minulla oli muutamia löydettyjä yksinäisä korviksia ja mietin mihin näitä harakkamaisia tavaroita käyttäisi. Samoilijan pikku reppu kun on tarkoitettu päiväkäyttöön, oli johdonmukaista tehdä iltakäyttöä varten toinen reppu. Siitä tuli mustahko ja koristeiksi  näitä kiiltäviä aarteita.



Kooltaan reppu on edellisen kaltainen, korkeutta 30 cm, leveyttä ylhäällä 10 cm, alhaalla12 cm ja syvyyttä pohjassa 7 cm. Päällisen ja vuoren välissä on ohut puuvillavanu. Koristetikkasin koneella "harakkamaisia" suoria sinne tänne. Päälliseen ompelin muutamia  mustia pitsinpaloja, sekä hopeanhohtoisen nauhan pätkän. Vetoketjuun laitoin joistain löytyneen söpön avaimen. Löytyipä nappilaatikosta hopean värisiä nappejakin. Yksinäinen helmikorvis oli helppo kiinnittää pitsiin.



Iso strassikorvis on löytynyt Hakaniemestä, vasemmalla oleva  riippukorvis Kaisaniemen hiekkatieltä. Luun mallinen löytö osui tielleni Pukinmäessä. Sisälläni asuva pieni harakka käski säilyttää löydöt ja hyvä niin.



Pidän tästäkin repusta kovasti ja se oli jo Savonlinnan iltariennoissa mukana. Majakan muikkuja tuli maisteltua, mutta pidin Seurahuoneen muikkuja parempina. Niitä kävimme syömässä edellisenä vuonna. Pelit meillä meni kuten ennenkin, eli hävittiin kaikki. Se ei meitä suuremmin harmittanut, hauskaa oli koko viikonlopun ajan. Eniten kipeinä onkin vatsa- ja poskilihakset, ihan vaan nauramisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!