torstai 11. kesäkuuta 2009

samoilijan pienempi reppu


Piti vielä kokeilla onko vetoketjun ompelu niin vaikeaa kuin edellisien töiden kanssa oli. Tämä samoilijan reppu onnistui hyvin. Ei mennyt hermot ja ompelu sujui kuin tanssi. Oikeasti olen surkea tanssija. Olen nähnyt vastaavanlaisen repun joskus Suuressa Käsityölehdessä, muistaakseni. Se oli tehty jotenkin lappilaistyyliseksi. Poimunauhoja ja kirkkaita värejä. En silloin innostunut siitä niin paljoa, että olisin heti tarttunut toimeen, mutta jonnekin takaraivoon se jäi kummittelemaan. Kankaitani pyöritellessä reppu palautui mieleen ja päätin tehdä sen muistin varaisesti. Jos olet törmännyt samaiseen ohjeeseen, niin tämä reppu saattaa olla tehty hieman eri tavalla. En silloin lukenut ohjeita, katselin vaan kuvaa.



Laittelin kaikkia vihreitä kankaita vierekkäin ja niistä sitten valitsin mieleisimmät. Ompelin muutaman kukan kuvan koristeeksi ja sain käytettyä joskus jostain ostamani painetut jäniksetkin loikkimaan repun sivuun. Vetoketju kulkee yläreunasta puoleen väliin pohjaa. En keksinyt, miten olisin saanut sievän nipsukan, josta voi pitää kiinni kun vetää vetoketjun kiinni. Sitä nipsukkaa korvaa nyt tuo nappi. Samalla se estää vetoketjun avaamisen ihan loppuun asti.



Takapuolta koristaa auringonkukat. Repun korkeus on 30 cm, edestä päin leveys ylhäällä 10 cm, alhaalla 12 cm ja sivu alhaalla on 7 cm. Sivujen osuus on ylhäällä taitettu sisään niin, että yläreunaa ommellessa on työ nelinkertaisena. Vähän niin kuin maitotölkki. Tein reppuun pitkän hihnan, joka alkaa ylhäältä ja päättyy taakse alas. Hihnan pituutta voi säätää ja pituutta riittää myös käytettäväksi niin, että hihna menee toisen olan yli. Kokeilin heti miltä reppu näyttää keikkuessaan selkäpuolella. Oikein hyvä oli.



Päällisen ja vuorin välissä on ohuehko tukihuopa. Koristetikkasin koneella niin ja näin kaikki kerrokset yhteen. Löysin puuhelmiä ja isompi helmi oli niin pehmeää puuta, että pystyin työntämään vetoketjun nippukan sen sisään. Reikä vaan soikeni. Vihreä helmi löytyi niin ikään "tärkeiden tavaroiden laatikosta". Kiva laatikko sinänsä, sieltä löytää aina jotain jännää ja ennen kaikkea tarpeellista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!