torstai 24. syyskuuta 2009

pakkomielteinen teko



Pitkän aikaa on pyörinyt Blokkisiskojen blogissa näkemäni mielenkiintoinen blokkimalli. Maritta on tehnyt eri värisiä kauniita kasseja tällä blokilla ja olihan sitä minunkin kokeiltava. Kankaiden valinta tuntui jotenkin kovin vaikealta. Aloitin sinisillä kankailla tehden neljä blokkia, mutta ei oikein miellyttänyt. Heitin ne laatikkoon, jonka päädyssä lukee vaiheessa. Mahtuivat vielä. Yleensä minun ei tarvitse kamalasti miettiä noita värejä, mutta nykyään on ollut tosi vaikeaa päättää yhtään mitään. Näihin turkooseihin nyt sitten päädyin.



ja toiselta puolelta hieman tummempana



Kassissa on ohut flanelli välissä ja vuoreen ompelin vetoketjullisen taskun. Korkeutta tuli 33 cm, leveyttä 27 cm. Mietin, miten tekisin pohjakulmat ja kokeilin sitä tekniikkaa, jolla tehdään niitä vuorellisia lahja- tai pöytäpussukoita. En oikein osannut hahmottaa kuinka suureksi pohja tulee ja tulihan sille leveyttä 12 cm. Ehkä hieman liikaa, mutta ei haittaa. Blokkeja on oikeastaan kahta erilaista. Tai sama blokki, mutta puolet leikkasin käyttäen kolmion mallinetta vääripäin. Juu, kolmiosta puuttuu yksi kulma ja siksi sitä voi käyttää myös väärinpäin. Muutenhan pelkkä kolmio olisi samanlainen laittaa sen mallineen kankaalle miten päin tahansa. Tikkasin täysin typerästi tavallisella ompelulangalla. Tikkaus kulkee ihan saumojen päältä ja yli ehjien kohtien niin, että muodostui ruudutus.



Sain tyttäreltä lasikukkasia, joita hän ei tarvinnut. Oli ostanut joskus vuosia sitten Kairosta.



Näistä valitsin turkoosin pienen kukkasen ja kiinnitin sen pienen kirkkaan napin avulla kassiin koristeeksi.



Kaikkinensa olen kassiin tyytyväinen. Blokki oli kiva tehdä ja sitten kun pääsen tästä päättämättömyydestä eroon, kokeilen joillain muilla väreillä. Esimerkiksi joku kaitaliina voisi olla sopiva työ tällä mallilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!