keskiviikko 7. lokakuuta 2009

kannattava korjaus


Jokin aika sitten tein aurinkovärjätystä kankaasta pienen pöytätabletin. Sen reunus oli kyllä niin kamala, että purin sen melko pian pois. Kokeilin siihen kangasta jos toistakin, mutta mikään ei näyttänyt hyvältä. Päätin jättää asian hautumaan ja tehdä jotain muuta.


Minulla oli toinen samalla kakkuparilla aurinnkovärjätty kangas, mutta siinä oli se vika, että kuvio oli kankaan toisessa reunassa. En saisi siitä samanlaista tablettia kuin oranssi oli. Mainitsin siitä tuon oranssin tabletin postauksessa ja onneksi on ihania blogiystäviä joilta ei ideat, neuvot ja ohjeet lopu. Maija ehdotti, että laittaisin toiseen "puuttuvaan" reunaan tilkkuruutuja tai raitoja. Vinkkiä käyttäen laitoin puuttuvaan reunaan hieman erisävyistä siniviolettia ja vihreää kangasta. Molemmat aurinkovärjättyjä. Vapaalla konetikkauksella seurailin kakkupaperin kuvioita.



Sivuraidat ovat tuuman levyisiä.



Koska tästä tabletista tuli hyvä, päätin tehdä oranssista samanlaisen sivuraitoineen. Siinä olikin sitten enemmän hommaa. Mittailin ja pähkäilin. Toisen reunan päällikankaasta täytyi leikata pois sen verran, että sain siihen raitareunuksen. Vuoriin sekä välivanuun piti tehdä pienet jatkokset. Myös toisesta reunasta täytyi poistaa kaikista kerroksista suikale pois, jotta tableteista tuli saman kokoiset. Välillä ajattelin, että onko tässä järkeä tuhrata tämän kanssa. Toisaalta oli todella mielenkiintoista nähdä, miten rumasta ankanpoikasesta sukeutui aivan kelvollinen. Eli sen ainakin opin, ettei kannata heittää nurkkaan epätoivoiseltakaan näyttävää tekelettä. Kyllä se aikanaan muodon hakee.



Ihan kuvausreksiviittana tuo aamiainen tuossa on. Luulen, että nämä joutuvat laatikkoon, jossa on -ei niin meille sopivat- jutut. Värit vaan ei oikein sovi meidän keittiöön, vaikka olen muuten lopputuloksiin oikein tyytyväinen.



Ja kiitos Maijalle hyvästä ideasta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!