keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

eläimellistä menoa



Otsikko ei viittaa viikonlopun Tilkkupäiviin vaan sieltä hankittuihin kankaisiin! Itse olin paikalla Dipolissa vain lauantaipäivän, sunnuntain olinkin jo töissä. Hyvä tapahtuma ja paljon nähtävää ja koettavaa. Ja paljon mukavia ihmisiä! Kankaita tuli hankittua "hieman", samoin tikkauslankoja, yhden japanilaisen kirjan ja muuta tarpeellista tavaraa. Sunnuntai-iltana teki kamalasti mieli tehdä uudesta koirakankaasta pussukka. Maanantaina syntyi seuraava koiramainen tuotos.




Kissatkin on kivoja, joten sitäkin kangasta tuli hankittua. Japanilaisessa kirjassa oli hauska tetran muotoinen pussukka, jota halusin kokeilla. Tilkunviilaaja on kova pussukoiden tekijä ja hänen kanssaan ostimme hyvät niput metallivetoketjuja. Yleensä en niitä käytä, pidän enemmän muovisista. Tähän työhön löytyi nipuista juuri sopivan mittainen vetskari, 12 cm.



Tilkkukurssilla Ulla tutustutti meidät jo edellisellä kerralla sashiko-tikkaukseen. Ensin en oikein innostunut, mutta se innostumattomuus meni pian ohi, ehkä jo sekunnissa. Minulla oli mukana punaista villakangasta ja siihen tikkasin valkean kirsikankukan. Lanka ei ollut mitään oikeaa sashiko-lankaa, sujui ihan hyvin jollain muliinilangalla. Ehkä se ei ollut edes muliinilankaa, vaan jotain ihan muuta. Ehdin tehdä kaksi kukkaa ja kotona surautin niistä minikassin. En ole kyllä oikein selvillä, mitä ihmettä noin pienellä kassilla tekee. Korkeus 16 cm, leveys 13 cm ja syvyys 4 cm. Sinne voisi ehkä laittaa vaikka jonkun valkoisen kukan, vaikka narsissin. Tai laittaa kassin täyteen karkkeja, vaikka Marianneja, ja antaa jollekin lahjaksi. Sitten voi sanoa, että annoin kassillisen karkkia lahjaksi. Tai en tiedä.



Tikkaaminen oli oikeastaan kivaa. Sitä voisi harrastaa kesällä mökillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!