torstai 13. lokakuuta 2011

kiemuraliinasta...


...tulikin ihan suorakulmainen.



Arnican käsityöt blogissa on hauska kiemuraliina ja sen teko-ohjeet. Näin liinan livenä Wanhan Sataman messuilla ja jo silloin hankin omppukangasta liinaa varten ja taisin siinä samalla ostaa muutaman muunkin kankaan. Kun kerran ohjeetkin oli tarjolla, tartuin kankaan nurkkiin kiinni ja sain liinan valmiiksi.



Mallissa liinan ulkoreunat ovat myös kiemurat, mutta jotenkin ne häiritsi minun silmää ja siksipä suoristin reunat (uloimmat vaaleanvihreät) ja ompelin tuon tummemman vihreän kaitaleen leventämään työtä. En ihan täydellisesti ymmärtänyt ohjetta, mutta se ei sinänsä haittaa. Leikattujen kaitaleiden olisi pitänyt olla eri levyisiä, mutta en tajunnut, pitikö kuitenkin keskuskaitaleen molemminpuolisten kaitaleiden yhteenlaskettu leveys olla sama. No siihen tähtäsin. Kaikista käyttämistäni kankaista en saanut tarpeeksi pitkiä kaitaleita, vaan jouduin ompelemaan muutaman kaitaleen yhteen. Sekään ei haitannut mitään, jatkosaumoja ei juuri työssä näy. Koska halusin työstä suorakaiteen muotoisen, täytyi minun tehdä molempiin päihin vielä kaksi ylimääräistä kappaletta. Ilman niitä liinan päät olisivat olleet vinot. (Olen ehkä liian suoraviivainen ihminen.) Vinouden voit mielikuvitella ottamalla kuvan kaksi oikeanpuoleista kartiota pois.



Kuten kuvasta huomaa, ei kaikki palaset osuneet ihan kohilleen, vaan sekään ei haittaa! Liina on kooltaan 32,5 x 97,5 cm, noin tarkasti ilmoitettuna.


Tänään tuli Juju-kerhosta tilaamani mielettömän ihana Kajsan iloiset tilkut-kirja! En malttanut laskea sitä käsistäni. Se on niin kivasti kirjoitettukin, että vaikken ikinä mitään tekisi, niin sitä on kiva lukea. Siinä on hauskoja ja simppeleitä aplikaatiotöitä ja minähän pidän kaikesta simppelistä ja hauskasta. Etenkin Kajsan linnut on niin hassun hauskoja! Kajsan Syko-blogiin ehdin myös tutustua. Sekin on täynnä iloisia juttuja. Heti alkoi ideoita lentelemään ja koko pimeys ja harmaus alkoikin sisältämään monia jänniä yksityiskohtia. Tätä piristystä oikeastaan tarvitsinkin.


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!