sunnuntai 20. joulukuuta 2015

20. joulukuuta

Tonttuilin eilen Viikin ponitalleille.  Yksi poni nuuhkaisi kainalossani ollutta pakettiani, arvasi varmaan, että siellä on oltava joku toinen elikko. Ja olihan siellä, kuljin kettu kainalossa. Hevosilla on varmaan hyvä hajuaisti, onhan niillä kamalan suuret sieraimetkin. En oikein ollut järjissäni, kun laitoin melko uudet siniset mokkakengät tallille! Tallin sisällä oli ihan siistiä, mutta ulkopuolella kamalaa rapaa ja maneesiin kuljettiin mutaisen ulkotarhan poikki. Muilla olikin fiksusti saappaat jalassa. Melkein itkin. Onneksi sain kengät puhtaiksi, kun rapa ja kura oli hyvin kuivunut. Harjaamalla lähti.


Kotona Annin kanssa-blogin Anni oli tehnyt saksalaisen lehden ohjeilla ihanan kettu-kassin. Se oli niin söpö! Ihan samanlaista ujoa kettua en edes yrittänyt lähteä tekemään, vaan minulta syntyi hieman toisenlainen kettu. Tämä katselee ihan rohkeasti. Kassin saaja oli  ratsastustunnilla tuolla Viikissä, siksi minä sinne menin. En ole koskaan ollut mikään heppatyttö, en edes osaa lukea mitä ne milläkin eleellä tarkoittaa. Koirat on ihan eri maata, vaikka hevoset on hyvin kauniita ja varmasti viisaita. 


Kassin takapuolella heilahtaa ketun häntä. Nuo etupuolelta pilkottavat korvat ovat hauskat. Vihreä kangas on vahvaa huonekalukangasta, muut käsityöpuuvillaa.
Kirjastokassiksi tätä ajattelin ja taskuun laitoinkin aiheeseen viittaava kirjanmerkki. 



Vuoriksi laitoin pilkkua, tällä kertaa ruskealla pohjalla. Tasku kettukankaasta. Ketut on niin suloisia. Niitä ei kai saa ottaa lemmikiksi. Ainakaan kaupungissa asuva, vaikka asuiskin lähiössä. 


Kirsti Askartelin itte-blogista oli tehnyt huippuhauskoja LumiUkon Soppa- pusseja. Minä juoksin kauppaan ostamaan vaahtokarkkeja, tikkareita ja kaakaoa annospusseissa ja sitten juoksin alkoon ostamaan pari pientä putelia. Kettukassin saajalle tein soppapussin ja vanhemmille sitten hieman toisenlaiset pussit. Niihin laitoin kaakaon sijaan capuccinot ja voimaa  antamaan pikkuiset likööripullot ja suklaakonvehteja. Voi sitten myöhäisenä aattoiltana hieman rentoutua ja huokaista kaiken joulutouhun jälkeen. Nämä aikuisten pussit oli ihan oma idea, Kirsti ei tuommoisia tee. Vain hieman pahikset voi tehdä. Käyttöohjeet on kirjoitettuna pahviosaan.

Hyvin olen näitä ohjeita kierrättänyt! 

Rauhallista Adventtia!

22 kommenttia:

  1. Ihana tuli sinunkin kettukassista! Lumiukkosoppaa en olekaan keitellyt tänä jouluna, vielä tätä herkkujuomaa ehtisi laittaa. Tänään suuntaan tyttären kanssa Helsinkiin joulutunnelmaa bakemaan :) Leppoisaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni, jos käytte Kaapelilla, niin menkää toisen kerroksen pajaan tekemään joulutossut. Jos on ollut paljon ruuhkaa ompelukoneella, on saanut ottaa tossuaihiot kotiin ommeltavaksi. Eilen olisikin ollut tungosta ainakin Sokkan kulmilla kun Sillanpää esiintyi Stokkan lipalla. Sateetonta tunnelmointimatkaa!

      Poista
  2. Voi kuinka hauskat ja ihanat lahjat! Varmasti olivat mieleiset itse kullkekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ajattelin tehdä itsellekin muutaman lahjapussin :)

      Poista
  3. Oi juku kuinka ihana kettukassi. Voi että, nuo aikuisten soppapussit onkin hauskoja, nyt pitää tehä seuraavaksi, vaikka viimeistään ens jouluna ja eikun viinakauppaan :D
    Ihanaa sunnuntaita sinullekkin ♥

    VastaaPoista
  4. Tulipa kassista kiva! Voi kun olisi joku sopivan ikäinen, jolle tuon toteuttaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minulla on onneksi noita ystävien lapsiia, joille voi tehdä kaikkea hauskaa.

      Poista
  5. Onpa kiva kettukassi, tuollaisen voisi tehdä ja nuo soppapussit ovatkin hauska idea kaikenikäisille sisällöstä riippuen.
    Hyvää adventtisunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päässä vaan vilistää kaikkia ideoita, mistä voisi tehdä pikkulahjoja. Kiitos samoin!

      Poista
  6. Miten sinä kerkiät ja toteuttaa kaikkea kivaa, ihan kateeksi käy;);)

    VastaaPoista
  7. Sulonen kettukassi ja wau mitkä sisällöt!
    Kantapään kautta sait huomata, ettei tallille kannata mennä ykkösissä. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, hyvinkin kantapään. Saina harjata niitä aika paljon. : )

      Poista
  8. Krjoitit menneesi tallille kettu kainalossa, mutta olihan siellä se kuuluisa häntäkin. Mutta nyt et tainnutkaan olla liikkeellä sanonnan mukaan ketunhäntä kainalossa, vaan ihan hyvillä aikeilla. Ihmettelen aamaa kuin Irmakin, monta tuntia siun vuorokaudessasi oikein on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, hyvissä aikeissa olin. Kun on kivaa tekemistä, ei paljon huvita nukkua. Joskus tykkään nukkua sitten enemmän ja katsella kivoja unia.

      Poista
  9. Tulipas hauska kassi! Kettu ON mukava aihe, siihen ei jotenkin liity mitään epämiellyttävää. Soppapusseja minäkin voisin osata tehdä...

    VastaaPoista
  10. Kyllä uudelleen disainaus kannatti. Kassisi on paljon hauskemman näköinen kuin Annin kassi. Makeat soppapussit.

    VastaaPoista
  11. Aivan ihana kassi. Kassin saaja oli varmasti iloinen. Ja tollaiset pussit on todella oivallinen idea, pitää laittaa heti korvan taakse. Ihanaa joulunaikaa sinulle ja läheisillesi <3!

    VastaaPoista
  12. Huiman hauskat kassit ja pussit olet keksinyt. Väkisin saat joulumielen aikaan noilla hauskoilla jutuilla.

    VastaaPoista
  13. thanks a lot admin on your information and sorry permission share
    pengoatan untuk sembuhkan aneurisma otak,bahaya radang kandung empedu,cara mengatasi vertigo yang sering kambuh,cara menyembuhkan payudara bengkak,cara alami mengobati kanker payudara,obat penghilang kerutan di wajah tradisional,obat penghilang bopeng di wajah tradisional,obat pereda radang amandel tradisional,pengobatan tradisional mata silinder,pengobatan tradisional kanker lambung stadium 1-4,cara menetralkan asam lambung dengan cepat,suplemen penambah berat badan terbukti ampuh,pengobatan tradisional kanker tulang,pengobatan tradisional perlemakan hati (fatty liver),cara mengobati penyakit endokarditis,pengobatan mata ikan tanpa operasi,bahaya kista ovarium pecah,cara mengobati nyeri punggung selama kehamilan,cara cepat menghilangkan alergi kulit,cara alami menyembuhkan mata katarak,cara menyembuhkan batuk berdahak,cara mengatasi lambung panas dan perih,cara mengobati pengapuran sendi lutut,cara mengobati diabetes gestational,cara alami menurunkan sgpt dan sgot,cara menyembuhkan kanker pankreas,cara alami menyembuhkan tumor rahang,obat kanker lifoma tradisional,suplemen kesehatan bagi penderita kanker payudara,cara menyembuhkan kista endometriosis,ganoderma plus capsule,pengobatan alternatif pemecah batu ginjal,obat penghilang benjolan di leher sebelah kiri tradisional,obat penghancur kanker tulang tradisional,pengobatan untuk sembuhkan prostatitis kronis dan akut

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!