lauantai 15. huhtikuuta 2017

Paljon tuulesta temmattua ja laidasta laitaan!

Nyt on lankalauantai ja Sulon 1-vuotis päivät, joten aloitetaan niistä!


Sulolla oli aamulla niin riehakkaat aamubileet koirapuistossa kolmen muun nuoren kanssa, että ruokailun jälkeen ei oikein jaksanut poseerata. Otti possun kainaloon ja pötkähti lepäämään.


Äidin jäännöslankojen hyväksikäyttöä. Yhdet sukat tein siskolle ja ne matkaavat tänään Espanjaan, joten kuvia ei ole. Hänellä on laattalattiat, jotka ovat kylmät, siksi villasukat oli toiveissa ja tottahan minä tein. 


Pätkä ja Pitkä

Viime viikonloppuna olin Helsingin aikuisopistossa kokeilemassa luovaa kudontaa. Ensin valittiin lankoja..


...ja sitten vaan kudottiin! Hauskaa, olisi saanut kestää kauemminkin!



Tuloksena syntyi noin 20 cm leveä ja 26 cm pitkä teos. 


Kemistä hankitusta koripallokankaasta syntyi pussukka tai oikeammin kaksi samanlaista. Tikkaus on nimeltään korisukka.



Ostin hauskaa eläinkangasta ihan vaan kivojen kuvien vuoksi.  Pidän näistä rennosti piirretyistä eläimistä. Kangas on tukevaa puuvillaa, kuitenkin lisätukena ohut huopa. (Koska ketulla on niin laihat jalat, että se voisi muuten kaaduta.)


Teje oli tehnyt ihania, värikkäitä aurinkolasi- ja kännykkäkoteloita ja tein sitten oman versioni aurinkolaseille. Samalla mallilla olen joskus aiemmin tehnyt kännykkäkoteloita. Näissä on kiinnitystä hoitamassa magneettinappi ja tukea antamassa ohut huopa. Nalle Puh kankaasta tehty on erimallinen, siihen sopii aika pullukat lasit.


Sain jokin aika sitten ystävältäni Miljalta hyvän palan tätä hänelle ylimääräiseksi jäänyttä ihanaa Marimekon Nalle Puhia. Aurinkolasikotelon lisäksi tein kankaasta pienen pussukan ja korttikukkaron, josta possu on aikeissa ottaa jonkun maksukorteistani. Varmaan laikoo lähteä ostamaan Sulolle lahjaa. Täytyy antaa eläintarvikekaupan kantiskortti mukaan! Kankaasta on vielä tulossa pieni pussukka ja ehkä pieni olkalaukku kännykälle ja kukkarolle.


Tämä on niin pitkä postaus, että maista välillä Babaa! Jos on hyvin tehty, maku on herkullinen. 



Yksi pääsiäisltabletti tuli tehtyä ja onneksi äiti halusi ottaa sen. Mitä minä yhdellä tekisin ja useampia ei huvita tehdä. Samaan sarjaan tuli myös kortti. Luultavasti päätyivät äidin serkun pöytään. Kanan mallin näin Hollolan kirjastossa, jossain käsityölehdessä.


Herkkulakosta huolimatta, tai ehkä juuri siksi, meillä on suklaamunia siellä täällä!


Kulhon kankaiden välissä on liimaharsolla kankaisiin kiinnitetty ohut laukkuhuopa. Kaava on kuin kukka terälehtineen ja nämä terälehdet sitten nostetaan ylös niin, että reunat osuvat vierekkäin ja leveällä siksakilla kiinnitetään yhteen. Pääsiäisen jälkeen kevätkylvöissä voin käyttää kulhoa hattuna suojaamaan hataraa päätä liialta kuumudelta. Hieman kuin riisviljelijät pelloillaan. 


Monessa veneperheessä ollaan jo tulisilla hiilillä, kun pitäisi päästä pohjaa maalaamaan ja kylkiä kiillottamaan. Nämä veneet on jo vesillä ja aika kovaan myrskyyn joutuivatkin.


Keulat keikkuvat!


Puput lähtivät saareen viemään munalastia saarelaisserkuille! Iso on syönyt ahneuksissaan kaikki munat ja on niin turvoksissa, hyvä että veneeseen mahtuu.



Hurjassa aallokossa matka taittuu nopeasti, toivottavasti veneet ei hörppää vettä ja puput lasteineen pääsevät turvallisesti perille. 
Kesällä näissä veneissä voi mökillä laittaa tarjolle patonkia, keksejä ja vaikka ruokapöytään haarukat ja veitset tai servetit. Tietenkin vene sopii myös suikaksi isopäisille ihmisille.



Oikein iloista Pääsiäistä!

22 kommenttia:

  1. Onnea Sulolle! Biletäppäs itse kolme tuntia niin jaksatko vielä poseerata;)
    Siellä on ahkeroitu taas kaikkea kivaa. Nuo veneet näyttävät hauskoilta ja sopivat hyvin veneilijöille, tykkää niistä:)
    Pieni koiranhaukunta kuuluu korvaani työpöydältä mutta pussukkatehdas on ollut niin kovassa toiminnassa että kaikki muu on jäänyt odottamaan parempaa aikaa. Tehtaan tuotanto on nyt päättynyt ja siirryn eläimellisempiin aiheisiin;)

    VastaaPoista
  2. Sulo huokaisi kiitokset onnitteluista. Aika poikki on sankari. Meillä kaivataan jo isompaa venettä vesille. Meillä kuului yksi haukahdus, mutta jouduin siirtämään kennelin tauolle. Ompeluintoa!

    VastaaPoista
  3. Onnea ihanalle Sulolle, kivat pääsiäisjutut ja kuvat, nuo veneet olivat hauskoja. Mukavaa pääsiäisaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulo kiittää, juhlat meni hyvin kavereiden kanssa riehuessa. Kun pääsisi jo oikeaa venettä ohjastamaan!

      Poista
  4. Ihana ensiksi pitää toivottaa Sulolle paljon onnea! Monenlaista kivaa olet siellä ehtinyt ommella. Mukavaa pääsiäisen aikaa vaan sinne kaikille!

    VastaaPoista
  5. Onnea Sulolle! Oletpas ollut taas ahkera! Tunnistin yhden aurinkolasipussin kankaan mekkokankaaksesi. Kangas on niin ihana, se tuo aurinkoa pilviseenkin päivään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olitpas tarkka ja hyvämuistinen! Samaa kangasta hyvinkin. Sitä löytyy myös ampiaistyynystä.

      Poista
  6. Sulolle onnitteluhalaus!
    Miten olet ehtinyt tehdä kaiken tuon?
    Kyllä oli paljon kaikkea kivaa tarjolla katsottavaksi ;) Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  7. Olet kyllä uskomaton haka pienten ompelutöiden tekijänä. Sait Nalle Puh -kankaastakin aikaan vaikka mitä. Täällä ei tuollaisia synny. Onnea 1-vuotiaalle Sulolle.

    VastaaPoista
  8. Hieno kooste käsitöistäsi! Nyt jäin vain miettimään, mitkä asiat tässä olivat tuulesta temmattuja. Hyvää pääsiäistä ja myöhästyneet onnittelut komealle koiralle!

    VastaaPoista
  9. Paljon onnea Sulolle. Olet taas ollut ahkera ompelija. Sinun tarinasi ovat aina niin mukavia, että suupielet kääntyvät ylös päin. Kauniita kankaita ja kivoja tuotteita.

    VastaaPoista
  10. Jaa-a, mitähän tästä runsaudesta kommentoisin. Kaikki on kyllä tosi kivoja ompeluksia. Munavene ja Baba näyttävät herkullisilta :) Sulolle pusu.

    VastaaPoista
  11. Myöhästyneet pääsiäistoivotukset ja Sulolle synttärionnittelut. Kyllä olet kaikkea kivaa tehnyt. Tuo tabletti on tosi mainio.

    VastaaPoista
  12. Sulolle lämpimästi onnea! Paljon olet tuulesta temmannut, millä ihmeen ajala ehdit noin paljon väkästellä? Veneet on tosi hauskoja, iso pupu näyttää olevan todellisessa merihädässä - tai sitten peloissaan.

    VastaaPoista
  13. Myöhäiset onnittelut Sulokkuudelle! Ihana ompeluskollaasiipäivitys :)

    VastaaPoista
  14. Onnittelut Sulolle! Paljon olet taas saanut aikaiseksi. Kaikenlaisia hauskoja tarve-esineitä. Kerronta on niin sujuvaa ja huumorilla höystettyä, ettei millään malta olla lukematta näitä tarinoita

    VastaaPoista
  15. Sulolle onnittelut ja rapsut. Näin nopsaan ku aika kuluu niin kohta pian on kymppivuotiset juhlinnassa.
    Voi himskutti miten paljon näytit kaikkia ihania ompeluksia. Erikseen niitä ei pysty kehumaan niin kaikki kerralla: hienoja, taidokkaita ja kivoja ovat. Kankaat on ihan huippuja.
    Yks kettukorttikin siellä on, ne on ihan huisin hauskoja.

    VastaaPoista
  16. Sulolle synttärirapsutukset!
    Olen ihan äimän käkenä ihailemassa siun niin kauniita aplikaatio- tilkkutöitäsi. Aivan erityisesti ihastuin kanatablettiisi ja kettupussukkaasi. Myytkö sie näitä missään?

    VastaaPoista
  17. Kiitos Päivikki! Myös äiti ihastui kanatabletteihin ja annoin ne hänelle. Minulla ei ole mitään etsyä tai muutakaan kauppapaikkaa.

    VastaaPoista
  18. Onnea Sulo!
    Olet kyllä saanut aikaan monenmoista hauskaa! Etenkin Nalle Puh ja muut eläinkankaasi kiehtovat minuakin!

    VastaaPoista
  19. 6.5. olin retkellä joka meni sun saaren ohi. Siellä oli jo veneitä rannassa. Jokos sulla mökkikausi on aluillaan?

    VastaaPoista
  20. Maanantai ja Sulo yksi vuotta ja yksi kuukautta - Onnea!
    Ahkerana olet ollut, harva tuollaisia määriä kaunista pystyy esittelemään. Hienoa, että taitoa on. Hyvää kevättä ja kesää!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!